woensdag 19 augustus 2015

Plaatsing lijn en start ATG (dag 6)

Vannacht heeft Tessa heerlijk geslapen. Dat is natuurlijk heel erg fijn. Vanmorgen werd Tessa tegen tien voor negen opgehaald om mee te nemen naar afdeling Kameleon. Hier zou de lijn geplaats worden. Dezelfde mevrouw die vorige week de aders had bekeken kregen we weer. Gelukkig een fijn persoon. Zij is heel rustig en legde alles goed uit. Tessa was wel een beetje angstig en had daarom al wel een rust gevend medicijn gekregen. Eerst ging ze weer alles goed bekijken en toen werd dan ook besloten om de lijn aan de linkerarm te plaatsten. Maar doordat Tessa aanspande tijdens de verdovingsprik had ze nog maar een heel klein aanprik punt. Gelukkig liet ze dit niet blijken aan ons. Maar goed bij de eerste prik ging het meteen goed en de naald zat er in, maar toen moest de lijn nog. Helaas ging dit niet helemaal goed en wist ze niet zeker als hij goed zat. Hiervoor wou ze eigenlijk naar een speciale kamer, zodat ze continue foto's konden maken, maar deze was al bezet. Omdat ze toch moest weten als hij goed zat, werd er een mobiele röntgen besteld en deze kwam snel. Gelukkig bleek dat hij toch goed zat en mocht Tessa al weer snel naar de afdeling. Ja en dan gaat het beginnen. Eenmaal terug werd alles klaar gezet en tegen half 12 werd de ATG aangezet, deze moet vier uur inlopen. Hiervoor kreeg ze al wel medicijnen om te proberen zo weinig mogelijk reactie te krijgen, maar we waren al gewaarschuwd, dat ze hoge koorts zou krijgen, grieperig gevoel, lage of hoge bloeddruk. En ja hoor na ongeveer twee uur begon het.  Ze kreeg het heel erg koud, hoge koorts, veel overgeven. Ze kreeg het benauwd en hiervoor werd ze nog extra verneveld en ook krijgt ze zuurstof en nog hoge koorts van 40,2 Ze is erg moe en met het spugen is ook helaas de sonde gesneuveld.
Dit was vanmiddag
Nu is weer redelijk ligt nog wel aan de zuurstof en krijgt extra vocht . De arts vroeg nog wel aan tessa hoe het ging ja en tessa zegt dan goed . Maar de arts zij dat de getallen op de monitor  wat anders aan geven . Ons antwoord daar op was als tessa zegt dat het reddelijk gaat we zorgen moeten maken.
Dit was weer een zware dag want binnen een uur word je kind heel erg ziek en je kunt er niks aan doen alleen maar hopen dat ze er goed door heen komt en de kracht houd om door te vechten . En zoals altijd doet tessa  .


De eerste kaarten hangen
 


3 opmerkingen: