dinsdag 18 augustus 2015

Nog10 dagen voor beenmerg transplantatie (dag 5)

Nu nog 10 dagen voor de transplantatie en vandaag stond het verwijderen van de vap. De vap waar we jaren lang zuinig op waren moest er nu uit om infectie te verkomen .

 








( foto van de vap dit zat onder haar huid voor aan prikken van infuus )



Tessa was laat aan de beurt dus was lang nuchter blijven . Ook moest ze longspoeling en neus spoeling en beenmerg punctie. Dit duurden alles bij elkaar een goed uur voordat ze er weer was op de uitslaap kamer . Tessa was niet gelijk wakker maar toen ze wakker was ze niet blij dat er een infuus naald in haar hand zat . Terug op de kamer was tessa eerst erg verdrietig en wou dat de naald infuus  er uit gehaald moest worden  . Maar dit kon niet want we wisten niet of naald infuus nog nodig hadden . Hierna werd tessa en boos en bozer en bozer hierbij gingen de knuffels door de kamer en kwam de boosheid er  uit. Zelfs de broeder was er van onder de indruk, maar goed dat geeft niet, gewoon laten gaan. Nu gaat het gelukkig weer goed en is ze weer rustig. En zelfs weer vrolijk. Vandaag is er ook met een nieuwe antibiotica gestart, deze wordt via het infuus gegeven en twee keer per week. Dit houdt in dat ze kan stoppen met de trisporal. Dit scheelt heel veel, want deze moest iedere morgen vroeg en nuchter gegeven worden. Doordat Tessa nu ook weer rustig is, is toch besloten om het infuus in te laten zitten en die er pas morgen uit te halen, als de andere lijn geplaatst is.

4 opmerkingen:

  1. Kan je ook een kaartje sturen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jullie zijn kanjers
    En krijgen nog heel wat
    Kaartjes stuuren duurt blijkbaar lang

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Kanjer Tessa en papa, mama en Mark. Jullie zijn allemaal grote kanjers, ik wens jullie heel veel sterkte en een kaartje komt eraan hoor. Lieve groetjes en een dikke knuffel, Toos

    BeantwoordenVerwijderen