vrijdag 10 april 2015

Veel informatie!

Ik zal even bij het begin beginnen. Gistermorgen werd Tessa niet zo lekker wakker. Ze was erg misselijk en wou niet eten. Nadat ik net de medicijnen door de sonde had gespoten moest ze meteen spugen. Maar nadat ze gespuugd had, ging het wel iets beter. Toch bleef Tessa gisteren wel wat minnetjes en ook had ze erg veel last van haar spieren. Gelukkig kwam de fysio 's middags nog even en die heeft haar lekker gemasseerd. Gisteravond is ze dan ook weer lekker op tijd naar bed gegaan, want vanmorgen moest ze vroeg uit bed, om weer naar Groningen toe te gaan. En vandaag zouden we te horen krijgen hoe nu verder. Vandaag heeft Tessa twee chemo's gehad en maandag en woensdag ook nog een kuur en dan start ze met een nieuw protocol. Een heftig protocol. Tessa krijgt een protocol van 3 keer drie weken. Wat inhoud de eerste week van de drie weken een opname in Groningen en dan in die eerste week heel veel chemo's. Dan mag ze in principe op donderdag of vrijdag naar huis, maar dat is afhankelijk van hoe ze is. Dan moet ze in de tweede week nog drie kuren en in de derde week een. Dan is het een paar dagen bijkomen en dan begint het weer opnieuw. Wel zit er in iedere drie weken ook andere soorten chemo's bij. Dan als dit allemaal is geweest, gaat ze door voor de beenmergtransplantatie. Wel is het tussen de drie weken door afwachten als het bloed goed is, is dit niet het geval dan wordt het uitgesteld, tot dat het bloed wel goed is. Hoe langer deze weken duren, des te later de beenmergtransplantatie plaats vindt. Het zullen hele zware weken worden en waarschijnlijk is ze meer in Groningen dan thuis. Ook weten we nu dat wij geen match zijn met haar beenmerg. Nu wordt er gezocht in de donorbank. En wat we ook weten is dat het allemaal gaat gebeuren in Utrecht. We wisten dat we in de trein waren gestapt, maar nu lijkt het wel even een sneltrein en gaat het allemaal heel erg snel. Maar goed we bekijken het allemaal maar per dag en dan zien we wel weer hoe het allemaal gaat. Voor vandaag is het klaar, veel informatie gekregen, weer veel te verwerken en veel regelen voor de aankomende tijd. Ik bedoelde met het minder schrijven, alleen op dagen dat Tessa niets hoeft zullen we ook niet veel vermelden, tenzij er iets is gebeurd. Maar als ze iets moet zullen we altijd proberen iets op het blog te schrijven, zodat jullie allemaal op de hoogte blijven. Dit is voor iedereen fijn. Ik hoop voor iedereen fijn weekend en wij gaan ook nog even proberen te genieten, want straks zullen we veel niet thuis zijn. Tot snel allemaal.

3 opmerkingen:

  1. Wat komt er toch ontzettend veel op jullie pad.Ik heb enorme bewondering voor jullie zoals jullie het met elkaar doen.Heel veel succes de komende tijd en een heel goed weekend.groetjes Jan en Ida

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel veel sterkte ook van ons gewenst!
    Dit worden heftige weken voor jullie. Hopelijk wordt er gauw een beenmergdonor gevonden, zodat jullie in ieder geval de zekerheid hebben dat dat ook door kan gaan.
    Jullie zijn allemaal toppers! Wij wensen jullie heel veel kracht en liefde voor de komende periode.

    Groetjes Sonja en Diƫlle

    BeantwoordenVerwijderen