maandag 22 juni 2015

Zere spieren!

Vrijdagavond waren we laat thuis. Tessa heeft nog drie zakken bloed gekregen. Je zag haar steeds meer kleur krijgen en gelukkig had ze steeds minder last van de allergische reactie. Wel was ze heel erg moe toen we thuis waren, maar dat kan ook niet anders. Zaterdagochtend heeft Tessa eerst lekker uitgeslapen. Wij hadden de hele dag veel last van de dag ervoor. Het gaat je niet in de koude kleren zitten als je je kind zo ziet wegglijden. Dit is een angst en die angst werd nu werkelijkheid. En dat is zwaar, heftig en je bent zo bang om haar kwijt te raken. We beseffen natuurlijk steeds meer dat het steeds zwaarder voor haar wordt, Tessa ziet er dan misschien wel goed uit, maar ze hoeft maar een verkeerde tegenslag te krijgen en het kan fataal worden, en daar worden wij ons steeds meer bewust van. Ook komt natuurlijk Utrecht steeds dichterbij en dat maakt het er allemaal niet makkelijker op. Verder hadden we zaterdag de eindafsluiting van de voetbal. We hebben heerlijk gebarbecued. Dat was erg gezellig en daar hebben we dan ook echt van genoten. Zondag was het natuurlijk vaderdag. Eerst Freddie een lekker ontbijtje op bed gebracht, nadat Tessa eindelijk wakker was, want ze heeft weer heerlijk uitgeslapen.  Daarna zijn we even bij Freddies vader geweest en 's middags lekker met pa en ma naar de film geweest. De kids wilden lekker gourmetten, dus dat hebben we dan ook lekker gedaan. Wel zagen we dat Tessa steeds weer iets moeier wordt. En ook begint ze dat ze toch wel wat last van haar spieren krijgt. Vandaag is Tessa duidelijk wat moeier en zit ze waarschijnlijk ook erg laag in de bloedwaarden. Ze heeft haar hand gestoten en dit werd een flinke blauwe plek en ook krijgt ze over haar gehele lichaam bloedpuntjes. Ook heeft ze vandaag veel last van haar spieren, zo erg dat we al weer op de hoge dosering zitten van de paracetamol en er zelfs alweer tramadol bij moeten geven. Helaas moet ze a.s. vrijdag nog een keer vincristine krijgen, dus het zal nog wel even duren voordat het weer iets beter gaat. Gelukkig gaat het nu wel weer een stuk beter met haar ogen, want daar had ze het hele weekend wel last van, maar dat gaat nu weer een stuk beter.

2 opmerkingen:

  1. Lieve tessa
    Hoe ziek en misselijk kun je nog worden het houd niet op heb zelf elke dag pijn in spieren en gewrichten weet beetje wst je hebt lekker bad of ddouches helo beetje
    De rest van de familie heel veel sterkte nu het zo zwaar is en zo achter uit is gegaan ik denk aan jullie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve mensen, het is allemaal zo herkenbaar. Ik kan alleen maar zeggen dat jullie de moed niet op moeten geven! Het is ongelooflijk zwaar, voor jullie allemaal en soms zijn de dagen donker maar koester de lichtpumtjes in jullie leven. Utrecht komt dichterbij, dat is beangstigend maar het is ook een stap dichterbij nieuw leven!

    BeantwoordenVerwijderen