zaterdag 18 juli 2015

Utrecht en Zwolle in een dag!

Gisteren werden we om 13.15 uur verwacht in Utrecht. We hadden als eerste gesprek met de chirurg, want Tessa's vap moet worden verwijderd voordat de transplantatie kan plaats vinden, omdat ze gewoon slechte ervaringen hebben met hem erin laten zitten. Dus eerst daarover een gesprek. Daarna werden wij bij de apotheekassistent verwacht. Hier werden alle medicijnen besproken en ingebracht. Daarna moesten we door naar de anesthesist en hier werd natuurlijk besproken hoe Tessa graag in slaap gebracht wil worden en de algemene dingen die belangrijk zijn voor de narcose. Nadat we daar weer klaar waren konden we door naar de transplantatie arts. Hier kregen we te horen dat er waarschijnlijk een navelstreng donor gebruikt gaat worden. Hier was een goede match, maar hoe of wat horen we over twee weken, want dan moet ik even bellen en dan horen we waarschijnlijk ook een definitieve datum! Erg spannend! Helaas was dit een intensieve dag voor Tessa, want ze voelde zich nog steeds niet lekker en eenmaal thuis ging het fout, want haar temperatuur liep op, maar hoe dan ook, ze moest en zou naar de braderie in Epe. Dus eerst maar even paracetamol gegeven en op naar de braderie, maar ik had stiekem toch de thermometer meegenomen en ja hoor ondanks de paracetamol toch 39 graden koorts en ja dat betekend dan toch met de oncoloog bellen. Wat inhield dat we alsnog naar Zwolle konden rijden om te kijken hoe de bloedwaarden waren en wat er aan de hand was. En ja hoor een beginnende longontsteking. Die dag was ze al door twee andere artsen gehoord en die hadden niets gehoord en deze derde zei een beginnende longontsteking, dus kun je nagaan hoe snel dat kan gaan. Maar een geluk bij een ongeluk, Tessa's bloedwaarden waren in ieder geval goed genoeg om naar huis te gaan en daar te starten met een antibiotica kuur. Toen we eindelijk tegen 22.00 uur thuis waren had ze al 40 graden koorts. Vannacht heeft ze niet al te goed geslapen, iedere keer wakker en slijm ophoesten en uitspugen. Vanmorgen had ze het gevoel ik kan heel wat, maar naar 10 minuten buiten wou ze al snel weer naar binnen om daar vervolgens op bed te gaan liggen. Haar vriendin Sanne kwam ook nog even, maar tegen 13.00 uur trok Tessa het niet meer en is ze lekker naar bed gegaan en ze heeft geslapen tot vanmiddag 16.00 uur. Nu ligt ze ook al weer op bed, maar ze riep net alweer, want ze moest weer erg hoesten en spugen. Hopelijk valt ze nu zo lekker in slaap. Verder is het afwachten allemaal en hopen dat de kuur snel zijn werk gaat doen.

2 opmerkingen:

  1. Ik zou graag Tessa en haar broertje Mark blij willen maken met een cadeau. Zouden jullie mij willen mailen wat ze leuk vinden. Groetjes Kathy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. hallo wat super lief. Maar wel erg moeilijk, Tessa is momenteel erg op de knutseltoer, omdat ze niet veel anders kan. Ook doet Tessa momenteel veel met de wii.
      Mark is een mannetje van gamen, playstation of iets samen doen met vrienden. Misschien wil je het iets specifieker hebben, maar ik weet niet als ik het mag vragen, maar in welke prijs klasse moet ik denken. Heel erg lief van jullie.
      Groetjes van ons

      Verwijderen