zondag 2 maart 2014

Spoed Opname

Tessa voelde zich natuurlijk al een paar weken niet lekker . Ze had veel last gehad van de lumbaal punctie heeft dus maar twee dagen gehad om bij te komen of het volgende was er alweer . Afgelopen dinsdag heeft ze weer de chemo kuur gehad en moesten weer 5 dagen dexa . Woensdag ging nog wel was wel erg moe . Donderdag was ze moe en moest ze alweer wat overgeven . Vrijdag ook weer overgeven en vrijdag op zaterdag nacht heeft ze de hele nacht overgegeven elk slokje water kwam er met de zelfde gang er weer uit . Dit ging de hele zaterdag door ze kon echt niks binnen houden maar ze had zo dorst  . We hebben aan de einde van de middag maar even contact gezocht met het oncoloog van het umcg deze stelde nog voor om met ors te proberen . Dus freddie maar naar zwolle apotheek om op te halen . Dit geprobeerd maar ook dit hielpt niet. Hebben nog maar even afgewacht want als we weer zouden bellen wisten we wil hoe laat het was .
Nog een uurtje afgewacht maar ze bleef maar overgeven en ze had zo dorst .Toch maar weer gebeld en ja tessa moest worden opgenomen . De oncoloog zou contact opnemen met zwolle want daar konden we naar toe .We moesten ons melden op spoed . Tessa werd daar onderzocht en aan geprikt op haar vap en alles tegen zit kwam er ook geen bloed terug uit de vap dus moest er ook nog bloed afgenomen uit haar arm .Na alles te hebben door genomen konden we naar de afdeling .Aan het infuus en proberen om de medicijnen er in te krijgen . Ongeveer twee uur s nachts  is ze eonven in slaap gevallen want om vier was ze er weer  en weer overgeven. De zaal dokter kwam in de zondag ochtend langs voor overleg . Na aantal dingen besproken hebben zou hij even contact op nemen met oncoloog umcg , Nadat contact kwamen ze tot conclusie dat tessa wil eens last had van uit droging.
Dus nu is alles verhoogd en krijgt ze extra medicatie .
Dus nu is maar weer afwachten hoe het gaat . Nu ( 18:30 zondag avond ) kan ze weer rustig liggen en lijkt het wat beter gaan . Ook hebben ze nog de sonde er weer in gedaan want tessa heeft bijna een week niet meer gegeten en is bijna 7 kilo afgevallen in deze twee weken .
Groetjes  en later meer












3 opmerkingen:

  1. Veel sterkte. Hopelijk knapt Tessa snel weer op.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lees je verhaal op Facebook, wens jullie veel sterkte en beterschap voor Tessa.

      Verwijderen
  2. Heb geen woorden.. Wat een ellende maar wat fijn dat jullie er als gezin er voor elkaar zijn. Hoop dat alle behandelingen succesvol zijn en dat Tessa binnenkort weer vaker op haar nieuwe fiets kan genieten van de kleine dingen van het leven. Wens jullie allemaal, en in het bijzonder Tessa, sterkte!

    BeantwoordenVerwijderen